Itt van: HÍREK

Sétafoci a II. kerületben

Hazánkban alig több, mint 3 éve vetődött fel az ötlet, hogy kipróbáljunk egy új sportágat, amely a szenior korosztályt is motiválná. Ez idén tavasszal pedig el is kezdődött Tatabányán, az első hazai sétafoci-bajnoksággal, ahol két korcsoportban (50+, 60+)  négy egyesület, a Ferencvárosi Torna Club, a debreceni DEAC Kickers – Sétafoci, a tatabányai Turul Sétafoci Egyesület és a Hortobágyi Sétafoci és Tömegsport Szakosztály indult. A későbbiekben mind a  négy csapat otthonában szerveztek 1-1 fordulót, ezek során pedig újabb csapatok is bekapcsolódhattak a játékba.

A Sétafoci Liga idei zárófordulóját december 3-án vasárnap az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban rendezték, ahova megtisztelő meghívást kapott a II. Kerület csapata is, mely jelenleg a Fradi mellett az egyedüli fővárosi sétafoci csapat.   

A jó hangulatú tornán csapatunk először próbálhatta ki magát versenykörülmények között, az izgalmas, szoros és sportszerű mérkőzéseken pedig hasznos tapasztalatokkal gazdagodott.

A sétafoci ötlete és szabályrendszere a hagyományos futball őshazájában, Angliában született meg pár éve. A szigetországban manapság már minden labdarúgó klubban játsszák. Alapvető célja, hogy az 50 év fölöttieket, de akár a 70-en túliakat is testmozgásra ösztönözze, ugyanakkor közösséghez való tartozás élményét nyújtsa számukra. 

A mérkőzéseket 20×40 méteres pályán játsszák, 3×1 m-es kapura. A sportág legfontosabb szabálya, hogy nincs futás a pályán, azaz a játékosok nem végezhetnek olyan futómozgást, amely során egyik lábuk sincs a földön. Fontos szabály az is, hogy sem a becsúszás, sem egyéb testi kontaktus nem megengedett, a labdát pedig egy méter magasság alatt kell tartani, így a játékból eredő sérülésveszély is minimális.

Kerületünkben  2023. tavaszán indult el az ingyenes sétafociprogram, a II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. szervezésében a II. Kerület Utánpótlás Futball Club szakmai partnersége mellett. Ennek köszönhetően minden héten, pénteken 9-10 óra között játéklehetőséget biztosítunk a Panoráma Sportközpont – téli szezonban fűtött sátras –  műfüves pályáján, ahová szeretettel várják a szervezők és a csapattagok a további  érdeklődőket! 

További információ: Harmati Balázs 06 20 918 6883, harmati.balazs@masodikkeruletsport.hu 

Szenior programjaink IDE kattintva érhetőek el.

Büfépályázat- Panoráma Sportközpont

Büfépályázat- Panoráma Sportközpont

  A II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. nyilvános pályázatot ír ki az alábbi feltételekkel sport intézményben található büfé üzemeltetése céljára történő bérbeadására: 1. A Kiíró adatai Kiíró neve: II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. Kiíró székhelye: 1024...

read more
Az idei tanévben 25 iskola részvételével 15 eseményt rendeztünk:12 sportág, 50 versenynap, több mint 3000 diák

Az idei tanévben 25 iskola részvételével 15 eseményt rendeztünk:12 sportág, 50 versenynap, több mint 3000 diák

A testnevelő tanári évzárót  június 11-én 15.00 órától tartottuk a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban. A 2023/24-es tanévben a kerületi diáksport versenyrendszerben 15 eseményt rendeztünk, 12 féle sportágban, hozzávetőleg 50 versenynapon, 25 iskola, több mint 3000 diák részvételével. Az idei tanévban...

read more
Őszi családi kvízjáték

Őszi családi kvízjáték

  Családi játékra, együtt gondolkodásra invitálunk mindenkit, melyre az őszi szünet napjaiban bőven lesz idő.   A fejtörő feladványok megoldásához az interneten vagy lexikonokban is megengedett keresgélni, némelyikéhez némi furfang vagy logika is szükségeltetik.    A kérdések előtti leírásokkal,...

read more
II. Kerületi Őszi Labdarúgó Diákkupa

II. Kerületi Őszi Labdarúgó Diákkupa

A 2023/2024-es tanév első diáksportos eseményén, az II. Kerületi Őszi Labdarúgó Diákkupán versengtek egymással a kerületi diákok szeptember 25-28-án és október 2-3-án, a Panoráma Sportközpontban (1023 Budapest, Kolozsvári Tamás utca 11.). A verseny célja a verseny- és játéklehetőség biztosítása,...

read more

 Sportrendezvényre, csapatépítőre keresel helyszínt? 

Pályabérlés

Vízilabda

 

 

Úszás

 

 

Szabadtéri ingyenes sportolási lehetőség

Nyári táborok

 Sportrendezvényre, csapatépítőre keresel helyszínt? 

 

 

Szabadtéri ingyenes sportolási lehetőségek

Kapcsolat

Központi iroda: 1024 Budapest, Keleti Károly utca 37.
Pénzügyi osztály: +36 1 336-1138,
E-mail: info@masodikkeruletsport.hu
Sportszervezés, diák- és szabadidősport: dravucz.rita@masodikkeruletsport.hu
Pokorny Sportközpont: 06 20 282 3346
Panoráma Sportközpont: 06 20 388 1127
Számlázási cím: 1024 Budapest, Mechwart liget 1.
Adószám: 25149724-2-41